Политики

Дарете

smetka3.png

Търсене

Официален сайт на Програма „Фонд Активни граждани България“

Заедно сме по добри!

znakkarvelova custom customЕкипът на Женско сдружение „Екатерина Каравелова” изказва своята благодарност на всички дарители, които припознаха организация като работеща в близост до хората, нуждаещи се от подкрепа. Организация, която чрез своите действия през годините е спечелила доверие като лоялен и открит социален партньор.

С подкрепата си всички вие – граждани, фирми и организации допринасяте за подобряване благосъстоянието на деца от регион Силистра и подобряване на условията за развитие на социалната подкрепа.

Успешна Нова 2022 г.! Бъдете живи и здрави!

Предколедно през м. Декември ЖС „Е.Каравелова” получи следните дарения и финансирания:

 • * 15 таблета осигурени на организацията от фирма „Деливъри Хироу България” чрез посредничеството на Национална мрежа за децата. Таблетите са предоставени за деца от регион Силистра по предварителен списък. Ще се ползват за учебния процес. Част от таблетите вече достигнаха до своите собственици.
 • * 1 компютърна конфигурация осигурена от онлайн магазин Козелът.ком. – компютъра е предоставен на дете, ученик в 7 клас в Силистренско училище.
 • * 6 преинсталирани компютъра от силистренската фирма „Стефанов” ЕООД, за които организацията разполага с монитри, но предстои пълното им оборудване (мишка, клавиатура, камера, тонколони), преди тяхното предоставяне на нуждаещи се деца.
 • * 126 опаковки по 5 л. перилен препарат Персил, осигурени от Сдружение „Операция Плюшено мече”. Половината от предоставеното дарение е предадено на Център за обществена подкрепа – гр. Дулово, който ще подпомага своите потребители. Останалото количество ще се използва за потребители на ЦОП към сдружението и за нуждите на Кризисен център – Силистра.
 • * 37 книжки за деца, потребители на услуги в Център за обществена подкрепа и Кризисен център към ЖС „Е.Каравелова” от кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!”, организирана от Национална мрежа за децата.
 • * Играчки, дрехи, обувки и лакомства за 31 деца – потребители на услуги в Център за обществена подкрепа и Кризисен център към ЖС „Е.Каравелова” от Коледната кампания на Сдружение „Операция Плюшено мече”.
 • * Козметични продукти дарени от „Лореал” с посредничеството на Алианс за защита от насилие основано на пола, които бяха предоставени на жените от екип на организацията, потребителки на услуги и социални партньори.
 • * Предоставено материално дарение от фирма ЖОАН ЕООД – 35 кв. м. ламиниран паркет и материали, необходими за неговото монтиране (изолация, первази и т.н.) – дарението е за ремонт на преходна къща „Резилианс”.
 • * Благотворителна инициатива „Заедно сме по – добри” – близо 1500 лв. – средствата ще се използват за ремонт на преходна къща „Резилианс”. Ще бъде закупен гипсокартон и метална конструкция за тавана в спалните помещения и всекидневната на къщата, с цел подобряване на изолацията. Изпълнението на строително – ремонтните дейности ще се реализира безвъзмездно от фирма Стройпроект през м. Януари 2022 г.
 • * Дарение от благотворителен базар „Книга за надеждата” (Неделчо Карагенов и приятели) - 3182,50 лв., които ще бъдат използвани за инициативи на организацията и подкрепа на потребителите на услуги.
 • * През м. Декември Сдружението получи безвъзмездно финансиране от 10000 лв. от Български фонд за жените, по – голямата част от което ще се разходва за газификация на преходна къща „Резилианс”.
 • * Предметни подаръци за екипа и потребителите на Кризисен център от Сдружение А21.
 • * Коледни лакомства от частни лица за 30 деца, потребители на услуги в Център за обществена подкрепа и Кризисен център към организацията.

БЛАГОДАРИМ!