Политики

Дарете

smetka3.png

Търсене

Официален сайт на Програма „Фонд Активни граждани България“

Заедно сме по добри!

IMG 20151007 151931IMG 20151007 151912На 06.10.2015 г. бе проведено официално откриване на Преходна къща „Резилианс”, изградена по проект „Резилианс – умението да преодоляваме трудности”. Инициативата уважиха Заместник областния управител и председател на Експертен регионален съвет по проблемите на домашното насилие в регион Силистра – г-н Младен Минчев, Председателя на общински съвет – Силистра д-р Мария Димитрова и началникът на отдел "Обществено здраве, социална политика и спорт" - г-жа Галя Горанова, като представител на Община Силистра. Специално за откриването на обекта в Силистра пристигна и г-н Атанас Енчев – координатор на Национална мрежа за децата за Североизточен регион.

Преходната къща „Резилианс” е изградена от Женско сдружение „Екатерина Каравелова” в помещения общинска собственост, предоставени с решение на Общински съвет. Къщата е предназначена да посрещне нуждите от самостоятелно жилище на лица, жертви на домашно насилие или трафик, които не могат да се върнат в рисковата среда и се нуждаят от по – дългосрочна подкрепа. С нея се осигурява защитена наблюдавана среда и възможност за намиране на оптимални решения за преодоляване на други дефицити.

Освен поздравленията получени по време на церемонията по откриване на обекта, Организацията получи и дарения от гостите в общ размер на 370,00 лв. и ваучери за пазаруване в магазин Лидл на стойност 20,00 лв. Направено бе и дарение на парна ютия от Областна администрация – Силистра. Набраните средства ще бъдат използвани за закупуване на допълнително оборудване на къщата Резилианс, непредвидено в заложените разходи по проекта, след решение на Управителния съвет на организацията. На този етап е необходимо закупуването на пералня, микровълнова фурна, сушилня, спални комплекти и други необходими за бита вещи.

Женско сдружение „Екатерина Каравелова” изказва своята благодарност институциите и обществото за подкрепата и разбирането, които среща при реализиране на своите социални проекти.