При нужда

Phone1.png

Търсене

Заедно сме по добри!

IMG 20151007 151931IMG 20151007 151912На 06.10.2015 г. бе проведено официално откриване на Преходна къща „Резилианс”, изградена по проект „Резилианс – умението да преодоляваме трудности”. Инициативата уважиха Заместник областния управител и председател на Експертен регионален съвет по проблемите на домашното насилие в регион Силистра – г-н Младен Минчев, Председателя на общински съвет – Силистра д-р Мария Димитрова и началникът на отдел "Обществено здраве, социална политика и спорт" - г-жа Галя Горанова, като представител на Община Силистра. Специално за откриването на обекта в Силистра пристигна и г-н Атанас Енчев – координатор на Национална мрежа за децата за Североизточен регион.

Преходната къща „Резилианс” е изградена от Женско сдружение „Екатерина Каравелова” в помещения общинска собственост, предоставени с решение на Общински съвет. Къщата е предназначена да посрещне нуждите от самостоятелно жилище на лица, жертви на домашно насилие или трафик, които не могат да се върнат в рисковата среда и се нуждаят от по – дългосрочна подкрепа. С нея се осигурява защитена наблюдавана среда и възможност за намиране на оптимални решения за преодоляване на други дефицити.

Освен поздравленията получени по време на церемонията по откриване на обекта, Организацията получи и дарения от гостите в общ размер на 370,00 лв. и ваучери за пазаруване в магазин Лидл на стойност 20,00 лв. Направено бе и дарение на парна ютия от Областна администрация – Силистра. Набраните средства ще бъдат използвани за закупуване на допълнително оборудване на къщата Резилианс, непредвидено в заложените разходи по проекта, след решение на Управителния съвет на организацията. На този етап е необходимо закупуването на пералня, микровълнова фурна, сушилня, спални комплекти и други необходими за бита вещи.

Женско сдружение „Екатерина Каравелова” изказва своята благодарност институциите и обществото за подкрепата и разбирането, които среща при реализиране на своите социални проекти.