Политики

Дарете

smetka3.png

Търсене

Официален сайт на Програма „Фонд Активни граждани България“

Заедно сме по добри!

IMG 20190601 104702По повод Международния ден на детето – Първи юни, Центърът за обществена подкрепа и Кризисният център за жени и деца, жертва на насилие и трафик към Женско сдружение „Екатерина Каравелова” организираха незабравим празник за децата, ползващи социални услуги в сдружението. Негов своеобразен домакин стана фирма „Ребус”. Децата бяха посрещнати в авиобазата край с.Кайнарджа лично от нейния управител г-н Стоян Георгиев, който ги пренесе в непознатия за тях свят на авиацията. Той им разказа и представи нагледно какво е устройството на самолета, как се управлява самолет, какво е необходимо, за да станеш пилот, само мъже ли могат да управляват самолет…Истинско преживяване за децата на възраст от 5 до 16 години бе възможността да разгледат „железните птици” в авиобазата, да се качат на самолет и дори да участват в симулация по управление.

Празникът продължи с много игри и забавления на пистата на авиобазата и сладка почерпка, за която отново се бе погрижил домакинът.

По-късно празничният Първи юни за децата, потребители на ЦОП и КЦ, се пренесе в Дунавският парк на Силистра, където също ги очакваха много изненади, подаръци и игри. И, разбира се, много усмивки и вкусен сладолед. Така този Първи юни се превърна не само в щур за тях празник, но и в един незабравим ден, в който всички се забавляваха ЗАЕДНО, сбъдвайки още една мечта – да полетят на крилете на вълшебното и безгрижно свое детство!

01.06.2019 г.